MULTI forte
Witaminy i minerałyWskazania:
- regeneracja organizmu ptaków
- niedobory witamin i aminokwasów
- w sytuacjach stresu środowiskowego
- prawidłowe funkcjonowanie organizmu
Opis produktu
MULTI forte to płynny preparat zawierający w swym składzie bogaty kompleks witaminowo – aminokwasowy niezbędny do prawidłowego wzrostu irozwoju organizmu ptaków. Obecna wskładzie witamina A wpływa na prawidłowy stan i funkcjonowanie skóry, reguluje wzrost i rozwój tkanki nabłonkowej, uczestniczy w produkcji hormonów, zapewnia prawidłowy wzrost i rozwój organizmu poprzez regulowanie aktywności tkanki kostnej oraz wykazuje silne właściwości przeciwutleniające. Witaminy z grupy B dbają o prawidłowy metabolizm węglowodanów, pobudzają apetyt, poprawiają przemianę materii. Wspierają pracę układu nerwowego i pomagają utrzymywać aktywność komórek mózgowych, a także korzystnie wpływają na prawidłowy rozwój płodu oraz przyspieszają gojenie się ran. Obecność w składzie witaminy C umożliwia utrzymanie dobrego statusu immunologicznego. Witamina D3 zapobiega deformacjom kończyn, zahamowaniu uwapnienia kończyn w trakcie wzrostu oraz niewystarczającej twardości skorupek jaj. MULTI forte umożliwia właściwe pokrycie zapotrzebowania ptaków na aminokwasy oraz witaminy rozpuszczalne zarówno w wodzie, jak i tłuszczach. Doskonale sprawdza się szczególnie po przebytych infekcjach, leczeniu farmakologicznym, kiedy stado jest osłabione różnego rodzaju czynnikami, w tym stresem (np. po przenoszeniach, po upałach) i w każdej sytuacji, kiedy chcemy poprawić ogólną kondycję ptaków.
Stosowanie:
400 – 500 ml / 1000 L wody pitnej, 8 – 12 h dziennie, przez 3 – 5 dni
Skład:
SKŁAD (w 1 L): Materiały paszowe: chlorek sodu (11.4.1), (NaCl), chlorek potasu (11.5.1) (KCl). DODATKI (w 1 L): Dietetyczne: Witaminy: cholina, witamina A (propionian retinolu), witamina D3 (cholekalcyferol) witamina B1, witamina B2 3 000 mg, witamina B3, witamina B5 (D-pantotenian wapnia), witamina B6, witamina B12, witamina C (kwas L-askorbinowy), witamina H (D-biotyna); Aminokwasy: arginina, L-lizyna, tauryna, treonina, walina, L-metionina, tryptofan; Pierwiastki śladowe: I (jodek potasu); Sensoryczne: Mieszanka substancji aromatyzujących 50000 mg. SKŁADNIKI ANALITYCZNE (w 1 L): Na 390 mg, białko surowe 14,73 %, tłuszcz i olej surowy 0 %, włókno surowe 0 %, popiół surowy 1 %, lizyna 4%, metionina 0,21%